Regn på vindue

Sunde fritidsinteresser for børn og unge

Det er vigtigt, at man som barn og ung har nogen gode og sunde interesser. Når børn og unge har nogen sunde fritidsinteresser, så er der også færre chancer for, at de senere kommer ud i problemer, da de har noget at gå op i.

Få musik ind i dit barns liv

En af de ting, som man både som barn, ung og voksen kan gå til, det er til musik. Enten kan man gå til sang eller spille på et instrument. Mange børn synes, at det er sjovt at kunne spille på et instrument. Nogen børn får smag for det igennem folkeskolen, når de har musik, hvor de også gerne vil gå til det i deres fritid.

Mange finder det beroligende at spille på et instrument. Nogen unge og voksne bruger det som et pusterum for hverdagens stress og jag.

Det kan være dyrt at spille et instrument med undervisning. Hvis man som forældre ikke har råd til, at ens barn går til undervisning ude, så kan barnet blive undervist derhjemme ganske gratis.

Lær at spille på et instrument online

Hvis barnet har et instrument i forvejen, så kan man sidde hjemme i stuen og lære at spille på instrument online.

Hos Rytmen kan man lære at spille på guitar, klaver eller trommer online. Det kræver, at man har et af de tre instrumenter.

Hvis man aldrig har prøvet at spille på et instrument, så skal man starte med en af deres opstartslektioner.

Efter opstarten så kan man begynde at lære 2-3 sange. De har derfor samlet nogen gode og nemme sange, som man kan starte op med. Derefter så kan man gå videre med at øve sig på andre sange.

Hvis man ikke kan læse noder, så kan det virke som noget, der er meget svært og forvirrende, men man lærer også, hvordan man skal læse noder. Hvis barnet ikke kan læse, så kan man som forældre undervise ens barn via det online materiale.

Bliv medlem af en politisk ungdomsorganisation

En anden sund interesse for unge er en politisk ungdomsorganisation. Hvis ens teenager går op i politik og op i at gøre en forskel for samfundet, så kan ens teenager vælge at blive medlem af en politisk ungdomsorganisation. Hos Rascals.dk kan man som forældre læse lidt om politik, så man selv kan følge med i det politiske. Så kan man snakke med ved middagsbordet, når ens barn vil snakke om politik.

Lær at lave mad

En tredje sund interesse for unge er madlavning. Der findes fx kurser, som man kan tage indenfor madlavning. Det kan være indenfor dekoration af kager, hvis man elsker at pynte kager eller indenfor almindelig hverdagsmad.

Man kan også lave en madgruppe med nogen medstuderende, hvor man mødes en gang om ugen eller hver 14. dag og laver mad sammen.

Når ens barn er lille, så kan man tage ens barn med i køkkenet, når man står og laver mad. Sådan kan man være med til at skabe en sund interesse for barnet, som forhåbentligt vil vare ved.