Smoothies

Opskrifter til lækre smoothies

Hvad er bedre end en kold smoothie? Smoothies kan laves søde og friske med masser af frugt og bær. De kan også laves sunde og grønne. Smoothies er spækket med vitaminer, som giver et boost til dig og din hverdag. Alt du skal bruge for at, få lækre smoothies er en blender og nogle få ingredienser.

Vi giver dig vores absolut yndlingsopskrifter på smoothies lige her.

Som skrevet så kræver det en blender at, lave smoothies. Vi anbefaler en blender fra kitchenone.dk som virkelig har gode anmeldelser på deres forskellige blendere. En god blender til at lave smoothies skal være solid og holdbar. Samtidig skal en blender have et godt tætsluttende låg, og være kraftig nok til at, kunne snitte de forskellige frugter og grønsager som du vælger at putte i den.

Den søde

200 g frosne jordbær
2 bananer
1 dl naturel yoghurt
0,5 dl mandelmælk

Det er meget simpelt. Du blender jordbær, bananer, og yoghurten sammen. Når du har blendet de tre ingrediensers sammen, så tilsætter du mandelmælken og blender igen. Hvis du eventuelt syntes at, din smoothie skal have en mere flydende konsistent så tilsætter du lidt mere mandelmælk.

På samme måde kan du tilsætte mindre mandelmælk hvis du syntes bedre om en tykkere konsistent.  Og sådan laver du en lækker banan og bærsmoothie! Velbekomme.

Den grønne

200 g spinat
100 g squash
100 g ananas
1 skal fra en citron
2 dl mandelmælk
1 teske peanutbutter

Du kommer alle ingredienserne i din blender, og blender det hele sammen. Igen kan du tilsætte lidt mere mandelmælk hvis du syntes at konsistensen er for tyk. Det er en smagssag om man er til en tynd eller en tyk konsistens, så prøv dig bare frem.

Denne smoothie er super sund, og indeholder faktisk over halvdelen af det samlet indtag ”6 om dagen” som er anbefalet. Her får du altså en smoothie som indeholder grønsager, men samtidig er sød og rigtig lækker.

Energiboosteren

½ mango
8 g chiafrø
½ kop blåbær
1 æble
½ avocado
1 lille glas vand
1 lille glas kokosvand

Du blender først mango, blåbær, æble og avocadoen sammen. Herefter tilsætter du vand og blender igen. Bagefter tilsætter du chiafrø og kokosvan, og så blender du en gang til. Denne smoothies er en kæmpe energibooster, og indeholder nogle virkelig gode vitaminer for din krop.

Den er perfekt om morgenen når du skal starte din dag, eller midt på eftermiddagen når din krop måske er ved at gå en lille smule sukker kold. Smoothien smager fantastisk, og hvis du først har prøvet den en gang, så kommer du helst sikkert til at lave den igen.

Find flere fantastiske opskrifter på favoritopskrift.dk