Forårsklar bolig

Forårsklar bolig: Sådan gør du

Foråret er over os, og selvom temperaturen endnu ikke helt gør, at udendørsarealerne bliver flittigt benyttet endnu, så er det stadig årstiden, hvor renovering og fornyelse er i højsædet for mange boligejere.

De længere dage og (snart) mildere temperaturer vækker nemlig noget i os, og lysten til nyt og lækkert bliver større og større for hver dag der går. Skal din bolig også være forårsklar og i tiptop stand til foråret og sommerens mange anledninger til hygge?

Så læs med her og få vores bud på de ting, du med fordel kan få ordnet. Hiv gerne familien med og gør det til et familieprojekt!

Terrassen

Det er ingen hemmelighed, at foråret og sommeren er den tid på året, hvor vi bruger terrassen mest. Den bør derfor af netop denne grund også være helt klar til de mange timers hygge og leg, som årstiden byder på.

Skal der lægges fliser på terrassen, trænger murværket til en kærlig hånd, eller det blot erhvervelse af en ny grill, der står på listen? Det kan også være, at hele terrassen skal jævnes med jorden, og en ny skal lægges?

Uanset hvad er det nu, du skal til at overveje, hvilke planer du har og bør have, for netop terrasseprojekter er en af de lidt mere langvarige af slagsen.

Og når du nu er i gang med terrassen, så overvej om ikke varmelamper vil være en idé at anskaffe, da disse vil medføre, at du og din familie kan sidde ude meget tidligere på året samt senere på aftenen, når sommeren er over os. Et koldt glas vin på en lun terrasse en fredag aften i juli lyder nemlig ikke helt skidt, vel?

Den indendørs pleje

Selvom foråret byder os mennesker udenfor, så betyder det ikke, at den indendørs del af boligen ikke har brug for en kærlig hånd.

Skal der for eksempel males, så er det en god idé at gøre det på denne årstid fremfor til efteråret, idet der er mere fugtigt om efteråret, hvilket vil forlænge tørringstiden på malingen.

Det kan også være, at væggene er fine i dit hus, men at lofterne trænger til lidt omsorg? I så fald kan opsætning af gipslofter nemt få rummet til at føles som nyt. Og selvom du nu måske tænker, at gipslofter da er lidt yt, så kan vi lige tilføje, at gipslofter faktisk bruges i 90% af alle nybyggede huse.

Dette skyldes formentligt, at de udover at være billige også giver en pæn finish, der mest af alt minder om et pudset loft. Smart, ikke?

Du kan læse denne artikel om opsætning af gipslofter, hvis du har mod på at gøre det selv.

Haven

De lune temperaturer giver en væld af muligheder på havefronten. For ikke nok med at du nu kan benytte terrassen mere, så bliver græsset også grønnere, og jorden begynder at skrige efter at blive beplantet.

Skal i år være året, hvor din have bliver den flotteste på vejen, bør du derfor allerede nu overveje, hvad den skal indeholde. Skal der anlægges nye blomsterbede, eller skal du ud og købe nye krukker?

Hvad med børnene, skal de have en køkkenhave i år, hvor de kan plante gulerødder, ærter og radiser, som de hen på sensommeren selv kan få lov til at rive op af jorden og spise?

Kun fantasien sætter grænser for din have, og tro os når vi siger, at du med garanti vil nyde dit hårde arbejde, når du en lun sommerdag sidder og kigger ud over de farverige blomsterbede, mens solens stråler luner dit ansigt.

Husk vinduerne

En flot terrasse, en nydelig have og nogle velplejede rum er skønne – men husk nu lige vinduerne.

I takt med at foråret og især sommerens solstråler begynder at titte frem, kan skidtet på dine vinduer nemlig også synes væsentligt tydeligere, hvilket jo er lidt en skam, når nu du har sørget for alt det andet.

Herudover er vinduer også blot én af de ting, mange glemmer at pleje, selvom de også skal have lidt kærlighed i ny og næ. Så få vasket vindueskarmene fri for vinterens snavs, puds glasset og nyd dit nu fuldstændig skinnende hus! Rigtig god fornøjelse med boligprojekterne.