Hjem med plads til forskelligheder

Skab et hjem med plads til forskellighed

Har du fået nyt hjem, eller vil du bare gerne lave nogle nye tiltag for at få nyt liv derhjemme, så er det en rigtig god mulighed for at skabe lige præcis det, du og din familie har brug for. Det er ikke en let opgave at skabe et hjem, hvor der er plads til alle, men det er en spændende og lærerig udfordring.

Måske har din bedre halvdel brug for at have et område, hvor han eller hun kan trække sig tilbage og læse en bog og fordybe sig lidt i den. Du har brug for et sted, hvor du kan læse lidt på www.fodboldnyheder.dk, og hvor du ikke bliver forstyrret i din hobby. Den slags ting er vigtige at have plads til i et fælles hjem, hvor man måske ellers bruger meget tid sammen, og hvor de fleste rum er tilegnet fællesskabet.

Når vennerne kommer forbi

Selvom hjemmet primært skal passe til jeres egne behov, vil I måske også gerne have mulighed for at invitere vennerne over til mad, spil eller anden form for samvær. Det stiller måske nogle krav – primært fra jeres egen side – til, hvordan tingene skal indrettes og gøres hyggelige.

Nogle vælger at indrette en ’afdeling’ af hjemmet, hvor man kan hænge ud med sine gæster. Har man pladsen, kan man eksempelvis lave en del af stuen eller et separat rum til sådan et sted, hvor der hverken er tv eller andre elektroniske devices, som forstyrrer jer. Her er det bare jer selv og hinanden, I skal koncentrere jer om, og det kan være befriende både for jer selv, og dem, I bruger jeres tid sammen med.

Når der skal laves lækker mad

Måske skal hjemmet også kunne rumme, at I virkelig vil have muligheden for at nyde at lave mad sammen og bruge tiden på det. Det kan kræve, at køkkenet eller jeres køkken-alrum er indrettet efter det, så der eksempelvis er plads nok til at udfolde sig. Køkkenets udseende og udsmykning kan sagtens spille en stor rolle, når man skal vurdere kvaliteten af den tid, man bruger i det.

Når I bare skal have ro og plads omkring jer

Der skal selvfølgelig ikke kun være plads til hygge, når I inviterer jeres venner forbi. Det kan også være, at familien har brug for nogle steder, hvor alle ved, at der er kvalitetstid sammen på programmet. Det kan gælde børn og voksne sammen, men det kan også være, at de voksne sommetider bare har brug for at være sig selv og nyde at være sammen.

Stuen er det oplagte sted, fordi man kommer væk fra soveværelset, hvor man i forvejen bruger rigtig mange timer af døgnet. En stue er dog ikke nødvendigvis hyggelig og behagelig i sig selv, og det kan kræve en indsats at gøre den indbydende for jer selv. Det er en opgave, som er rigtig god at løse sammen, selvom den ene måske har mere flair og talent for det end den anden.