3 hovedpuder på seng

Der bruges meget tid på at sove

Vi bruger en tredjedel af vores liv på at sove, så det er næsten unødvendigt at sige, at din seng, dyne og ikke mindst hovedpude er vigtig, meget vigtig, for det kan være medvirkende til, om du får en god eller en dårlig søvn. Alle har prøvet at sove dårligt, og efter en nat eller to med dårlig søvn ved alle, hvor skidt du har det, og hvor dårligt det er. Ikke kun for dig på den ene dag, for hvis det er noget som sker tit, så vil det få en betydelig effekt på dit generelle helbred.

Forskellige typer af hovedpuder

Der er i de sidste ti år kommet mange nye typer af hovedpuder på markedet, materialerne har udviklet sig rigtig meget, og du kan nu få puder, som er med forskellige former for syntetisk fyld, og som former sig helt efter dig og din nakke. Mange af dem garanterer, at de kan hjælpe dig med at få ikke kun bedre søvn, men også afhjælpe problemer med hovedpine og spændte muskler i nakke og skuldre, hvilket kan være med til at afhjælpe andre skavanker som vi bruger meget tid på at fjerne igen.

Der bliver slugt mange piller hver eneste dag for at fjerne smerter, som du måske kan undgå at få, hvis du bare bruger lidt ekstra tid på at finde den rigtige hovedpude, som passer til netop dig.

Nye materialer og faconer

Materialerne spænder fra de klassiske med dun til de helt moderne, som er i et materiale, som hedder Memory Foam. Det er en type koldskum, som former sig efter kroppen, som er trykaflastende, og som for nogle er vidunderligt at bruge, mens andre aldrig bliver gode venner med det.

Der er også nogle puder, som er formet på en speciel måde, som skal give støtte til hals og nakke, og der er også nogle, som er formet, så de passer specielt ind i nakkekurven og understøtter, så du kan aflaste den øverste del af ryggen, nakken og skuldrene.

Du kan få hovedpuder med alt slags fyld, også almindelig skumgummi, og i alle prislejer. Fra de billigste til omkring en 50 kroner til dem, som koster mange tusind, og som er i materialer, der bliver brugt i rummet til astronauterne.

Du kan også få puder som er med forskellige former for fyld som kerner eller kirsebærsten. Det er der nogen, som sværger til, for de skulle blandt andet ikke blive så varme, som de almindelige puder.

Hoveduder kan nemt blive for billige

Hvad du skal vælge, lader vi være op til dig, men det kan godt betale sig at lade de billigste være. Du skal jo gerne have din pude i nogle år, og kvaliteten er afgørende for, hvor lang tid, du kan bruge din hovedpude, for den billige vil meget hurtigt miste effekten og være ubrugelig.

Når du kigger på de forskellige puder, som bliver brugt rundt om i verden, så er der stor forskel på, hvad der er populært. Dem, som bliver brugt i Nordamerika, er store og ofte meget bløde, mens dem, som bliver brugt i Japan, er puder, som mere sikrer, at nakken kommer til at være belastningsfri.

I de forskellige europæiske lande bliver der brugt mange forskellige slags. Sydpå er der puder, som er mindre, og som er en smule hårdere i det, mens dem, vi bruger i Skandinavien, ofte er lidt hårdere og med naturfyld som dun eller med materialer, som giver en smule kulde, når man bruger dem.

Brug tid på valget af hovedpude

Din hovedpude skal være din gode ven, og det er en rigtig god idé, at du bruger noget tid på at vælge den, som passer dig bedst. Du skal jo gerne bruge din hovedpude i en del år, og der er ingen grund til

at lade sig nøjes, for din søvn er vigtig, meget vigtig. Uden den, så ender det med, at vi får en dårlig søvn, og det ødelægger ikke kun dagen efter, nej på sigt kan det også have stor effekt på dit helbred.

Tag en god snak med nogen, som ved noget om, hvilken pude der vil kunne gavne dig. Der er folk, som er dygtige til at rådgive og vejlede, og som kan være med til at sikre, du får den pude, som du vil være bedst tjent med, og som du vil få mest gavn af.